All mat behöver inte blötas upp, men ska den tillagas bör den blötläggas. Här är några snabba tips om blötläggning av mat!
- Försök att få så kort blötläggningstid som möjligt - det minskar risken för bakteriebildning
- Blöt helst upp i varmt vatten - det förkortar blötläggningstiden
- Blöt inte upp i för mycket vatten, hellre för lite - annars kommer en massa goda smaker att behöva kastas med blötläggningsvattnet (om du inte gör en gryta, då kan du använda blötläggningsvattnet
- Blöt inte upp med fett - då tar blötläggningen längre tid (t ex olja i friluftsmat)
TRE TIPS FÖR ATT FÖRKORTA BLÖTLÄGGNINGSTIDEN
- Förväll maten innan torkning (men all mat kan eller ska inte förvällas)
- Torka mindre och tunnare bitar
- Blötlägg i varmt eller hett vatten
LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?
-
En mindre mattork från Excalibur som är enkel att förvara. Torkar effektivt alla typer av mat. Webbkurs om ...2395 KR
-
En bra storlek på mattork för de flesta. Excaliburs mattork med fem brickor torkar effektivt alla typer av ...3795 KR
-
En effektiv torkugn med nio brickor där du kan torka allt från örter, frukter, bär till pizzabottnar och ka...5395 KR
-
Mattorken från Sedona har tvåstegs temperatur-timer, lampa som tänds i ugnen när du öppnar luckan och rostf...6590 KR
-
Om du ska torka frukt och svamp finns inget bättre. Den bästa modellen från Stöckli med termostat, timer oc...2295 KR
-
Om du ska torka svamp och frukt finns inget bättre! Mycket hög kvalitet från Stöckli med termostat och plas...1795 KR
-
I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika sätt att torka maten från trädg...250 KR
Skriv en kommentar: