Torkamat.se

Din vanliga ugn hemma fungerar utmärkt till mat som inte innehåller så mycket vatten. Det är exempelvis tillagat kött och kyckling. Ugnen är dessutom utmärkt för att tillaga kött och förvälla grönsaker (steka i 100 grader) innan torkning.

När du torkar i ugn/varmluftsugn bör maten vara tunt skuren för att inte ta för lång tid att torka.

 

Torka i ugn med varmluft

Det verkar finnas två olika typer av varmluftsugnar - de som går att köra med luckan öppen och de som stängs av. Min ugn hemma går inte att köra med luckan på glänt, där får jag då och då öppna luckan och släppa ut fukt. Du kan torka flera plåtar samtidigt men det tar längre tid. Pröva dig fram.

Torka kött och köttfärs i 70 grader. Torktiden variera kraftigt beroende på vilket kött du använder och hur tjockt det är.

Läs - Varför torka med torkugn/mattork?

Torka i ugn UTAN varmluft

Ugnar utan varmluft kan du alltid ha på glänt. Det klassisk är att sätta en träslev i öppningen. Torka helst endast en plåt åt gången.

Torka kött och köttfärs i 70 grader. Torktiden variera kraftigt beroende på vilket kött du använder och hur tjockt det är.

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?