Hem » Litteratur » Eldmat

Eldmat

I boken Eldmat hittar du massor av recept att laga över eld och glöd! Boken innehåller även olika eldar, tändstål och om utrustning för att laga mat över eld.

↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓

* * * KUNDRECENSIONER * * * (6)
Toppen!
Välskriven bok med kanonfina bilder. Rätt nivå för alla som är intresserade, och det märks att författaren själv är passionerad utelivsmänniska och intresserad av mat.

Rekommenderas till både nybörjare och till de som varit med ett tag.
Anders Backman
2020-11-30 16:44:41
Totalt 6 poster
Sida 2 av 2
1 2
295 KR

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta.

Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014) samt Snabblagat på tur

Skriv recension

Produkter från samma kategori
  • 295 KR
  • 835 KR
  • 565 KR