När vårsolen börjar värma och dagarna blir längre är det dags att ge sig ut på äventyr – vare sig det är en fjällvandring, en cykeltur eller en picknick i parken. För att hålla energin uppe på språng finns det inget bättre än hemgjorda, näringsrika snacks. Att torka egna frukter är ett enkelt och hållbart sätt att skapa goda mellanmål utan onödiga tillsatser.
Så kommer du igång
Att torka egna snacks är enklare än många tror! Har du en torkugn får du bästa resultat, men det går också att använda en vanlig ugn på låg temperatur med luckan lite på glänt för luftcirkulation. Förvara dina torkade snacks i en lufttät burk, så håller de länge och är redo när äventyret kallar – eller när du bara behöver något gott att tugga på.
Två enkla och goda recept att testa
1. Krispiga äppelchips med kanel
Ett klassiskt och smakrikt snack som är lika gott på vandringen som till eftermiddagsfikat.
Skiva äpplen tunt.
Pudra över kanel och eventuellt lite honung.
Torka i 8–10 timmar på 50°C tills de är spröda.
2. Torkade bananchips
Ett naturligt sött och krispigt alternativ till köpta chips.
Skiva mogna bananer i tunna skivor.
Doppa i citronjuice för att bevara färgen.
Torka i 10–12 timmar tills de är krispiga.
Vill du veta mer om hur du kan torka olika livsmedel? Besök vår hemsida för fler guider och tips!
Vilket recept blir ditt första att testa? Dela gärna med oss i kommentarerna!
Relaterade produkter
-
Apelstapel Äppeltork
749,00 kr -
Evermat svamptork
2590,00 kr -
Evermat svamptork 4-ollare
2350,00 kr -
Excalibur 10-brickor metall
20125,00 kr
Lämna ett svar