Tekniska data
- Temperaturområde: 21°–49°C i jäsningsläge och upp till 90°C i långsamt tillagningsläge
- Typisk luftfuktighet 60–80 %
- Värmeplatta av anodiserad aluminium
- Rostfritt stålnät
- Vattenskål i aluminium
- Förstärkt polypropenkropp med stort visningsfönster
- Bruksanvisning med recepthäfte
- Max. 200W strömförbrukning
- Spänning: 220–240 V, 60 Hz (200 W)
- Vikt: 3,4 kg, vikt med emballage 4,3 kg
Mått
- Innermått (öppen) BxDxH: 38 x 32 x 20 cm
- Yttermått (öppen) BxDxH: 46 x 37 x 27 cm
- Yttermått (hopfällda) BxDxH: 46 x 37 x 8 cm
Modellinformation
- Den hopfällbara jäs- och långkokaren FP-205 ersätter FP-201. FP-205 är en förbättrad version av FP-201 och har ett långkokningsläge. Se Vanliga frågor för mer information.
- Förvaring: Gallret, vattenbrickan och väggarna kan förvaras inuti jäsningskaret.
- Nätsladd: Du får en EU Schuko-kontakt (enligt bilden). Vi har även kontakter för andra länder, såsom Storbritannien och Irland, i lager. Kontakta oss om du behöver en annan kabel.
- Alla avtagbara delar tål maskindisk.
Så här fungerar det: Fermenteringsläge
Brod & Taylor FP 205 jäsugn och långkokare skapar en jämn, lågtemperaturvärmemiljö som är avgörande för många tillagningsprocesser. Vår jäsugn ger den perfekta temperaturen för deg, yoghurt, superfoods och temperering av choklad.
En termostat i botten av jäsningsenheten styr värmen, vilket gör att den kan arbeta mycket mer konsekvent än konventionella yoghurtmaskiner, torkugnar eller ugnar med jäsningsbrickor. Ingredienserna värms upp av strålningsvärme från botten och förblir generellt stabila inom några få grader.
Skonsam och jämn strålningsvärme stiger från aluminiumvärmeplattan och värmer ingredienserna. Galler och brickor förvaras inuti apparaten när de inte används. I jäsningsläge erbjuder den digitala temperaturregulatorn inställningar från 21° till 49°C.
Jäsningsläge – Fuktigt
För jäsande bröddeg kan luftfuktigheten ökas med hjälp av den medföljande vattenbehållaren (typisk luftfuktighet 60–80 %).
Fermenteringsläge – Torrt
Brod & Taylor FP 205 jäsnings- och långkokaren kan naturligtvis även användas utan vattenbrickan. Denna är särskilt lämplig för att temperera choklad och göra yoghurt, smör, tempeh, kefir, kombucha, gräddfil, crème fraîche, ost och natto. För att göra detta, ta bort vattenbrickan och placera behållaren med ingredienserna på gallret ovanför värmeplattan.
































Recensioner
Det finns inga recensioner än.