Hem » Litteratur » Eldmat

Eldmat

I boken Eldmat hittar du massor av recept att laga över eld och glöd! Boken innehåller även olika eldar, tändstål och om utrustning för att laga mat över eld.
1 2 3 4 5
(4.1/5) Baserat på 10 betyg.

Läs kunders omdömen (6)

Ett måste för ett aktivt friluftsliv
Nästan alltid innan jag planerar mat ute så brukar jag bläddra i denna för att får inspiration.
Peter
2020-12-08 13:46:36
Festligt
En bok fylld av tips och trix för färskmatslagning i motsats till torkat. Till och med jag vågade mig ut på nyårsnatten för att laga lite kött på planka. Min favoritbok just nu.
Ramona Krafft
2020-12-01 15:19:21
Super!
En bok som jag använt flera gånger både med familjen och med mina scouter. Många bra recept och idéer tex olika eldhuset.
Rekommenderas till alla som är aningens sugna på att laga mat över eld.
Madeleine
2020-11-30 21:47:03
Toppenbok!
Fin bok som ger både kunskap, inpiration och vilja att lära mer.
Används flitigt.
Carola
2020-11-30 21:28:04
Eldmat
Det är bok med både inspirerande bilder men också en bok som lär ut grillningens grunder följt av smakliga recept.
När jag visade boken för kollegorna blev de så intresserade och beställde genast egna exemplar.
En enastående tillgång i dessa tider när vi ska möta vänner utomhus.
Anna Dahlgren
2020-11-30 18:36:47
Toppen!
Välskriven bok med kanonfina bilder. Rätt nivå för alla som är intresserade, och det märks att författaren själv är passionerad utelivsmänniska och intresserad av mat.

Rekommenderas till både nybörjare och till de som varit med ett tag.
Anders Backman
2020-11-30 16:44:41

Lämna ditt omdöme

295 KR

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta.

Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014) samt Snabblagat på tur

Produkter från samma kategori

  • CALAZO
    I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika s...
    295 KR
  • CALAZO
    Paket av böckerna Eldmat, Snabblagat på turen, Fjällmat och Torka mat
    1095 KR
  • CALAZO
    Paket av böckerna Torka mat, Fjällmat och Eldmat
    835 KR
  • CALAZO
    Paket av böckerna Eldmat och Snabblagat på turen
    565 KR