Eldmat
↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓
Rekommenderas till alla som är aningens sugna på att laga mat över eld.
Används flitigt.
När jag visade boken för kollegorna blev de så intresserade och beställde genast egna exemplar.
En enastående tillgång i dessa tider när vi ska möta vänner utomhus.
Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta.
Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.
I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?
Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014) samt Snabblagat på tur