Hem » Litteratur » Snabblagat på turen

Snabblagat på turen

Läs kunders omdömen (12)

Revolutionerande mat på hög höjd!
Otroligt enkelt att torka och komponera ihop god mat för vandringar med hjälp av denna bok. Massa recept i stor variation så att det pasar alla smaker, tydliga och enkla instruktioner gör att allt blir väldigt smidigt, både att fixa hemma och tillaga på plats! Stark rekomendation!
Alva
2020-12-16 22:59:55
Grym inspiration
Köpte denna inför kommande fjällvandringar och små expeditioner. Lättläst och ger fina tips på hur man torkar egen mat och komponerar ihop egna måltider till friluftsäventyret. Ej hunnit testa alla recept ännu men hittat ett par favoriter redan. Stort plus att det finns tips på vegetariska alternativ på många recept.
Kristoffer
2020-12-01 19:01:45
Äntligen
Med trettio års erfarenhet av att torka mat till fjällen har jag äntligen lärt mig hur man får varm mat genom att bara tillsätta varmt vatten och sedan vänta tio minuter. Precis som köpes men mycket godare. Allt blir så mycket enklare.
Ramona Krafftr
2020-12-01 15:06:31
Inspirerande
Jag har använt några olika recept & torkningstips till mina motorcykeläventyr med mycket gott resultat!
Många olika recept som inspirerar, mycket bra!
Erik
2020-12-01 06:30:40
Bra även för nybörjare
Bra bok med lätta tips. Ett av recepten jag provat blev dock lite väl salt, om det inte var jag som mätte fel. Ibland är den rolig att bara bläddra i och drömma om framtida vandringar. Hade aldrig torkat mat själv innan, använder en vanlig varmluftsugn och det går alldeles utmärkt!
Emma
2020-11-30 22:12:23
Toppenbok!
Med denna bok är alla misslyckade torkningar ett minne blott!
Nu köps inga färdigrätter längre. Hemtorkat är godast!
Carola
2020-11-30 21:30:55
Motivationshöjare som kan behöva lite mer krydda!
Köpte denna som första bok med syftet att torka egen mat och blanda färdigt i portionsförpackning. Konceptet är likadant som de färdigpåsar du köper på stan; häll i kokande vatten, rör om och låt stå. Perfekt för mig!
Boken kräver lite förkunskaper men den mesta kompletteringsinfon går att leta fram på nätet som man behöver för att få en fullständig bild. Jag torkade och blandade för första gången och fixade det.
Den enda "kritiken" gällande recepten är att kryddningen var lite väl tam, men annars goda recept och lättlagat!
Lättläst bok som skapar motivation till att skapa egna torrmåltider till Fjällturen!
Butikens svar:
Kul att du gillar boken! Brukar rekommendera att ta med lite salt, chili och någon annan favoritkrydda för att kunna piffa till rätter som kanske blev lite tama. /Eric
Sara Johansson
2020-11-30 21:17:37
Jättebra inspiration!
Jag blev så glad när jag såg titeln på den här boken, så jag förhandsbeställde den direkt när den kom. Jag har torkat snabblagad mat ganska mycket tidigare, men den här boken har gett mycket nya idéer och definitivt tagit mitt torkande till nya nivåer.
Det jag vill nämna extra är att jag verkligen uppskattar att den är så opretentiös. Allt behöver inte göras från grunden, det kan vara jättebra att blanda i halvfabrikat för att göra det lite enklare för sig själv.
Elin Tegehall
2020-11-30 20:42:47
Allt man behöver veta
Köptes inför sommarens fjälltur och den bläddrades friskt i. Den låg framme i månader med lappar instuckna här och där och både ugnen och svamptorken gick varm och maten blev väldigt uppskattad. Rekommenderar den verkligen. 🙂
Maria
2020-11-30 19:37:17
Jättegoda recept för spontant uteliv
Väldigt goda recept där man bara tillsätter vatten när man är ute. Det är smidigt att förbereda så att man alltid har god mat redo när man är sugen på att sticka ut på äventyr.
Kerstin
2020-11-30 18:24:47
Min bibel inför Keb
I slutet av sommaren 2020 tackade jag ja till att hänga med på vandring upp till Kebnekaise i början av september. Jag hade då aldrig vandrat i fjällen och fick mer eller mindre en chock när jag hörde om att folk torkade sin egen mat till vandringar. Jag tänkte mig att man köpte färdigtorkat. Men - jag skaffade mig en tork och 2 böcker av Eric Tornblad och blev helt besatt!! Jag gjorde inget annat under 4 veckor. Jag torkade allt mellan himmel och jord, skapade måltider, planerade, vakumpackade. "Snabblagat på tur" blev en av mina två biblar. Rekommenderar ALLA att läsa dessa böcker (Snabblagat på tur och Torka mat)
Anette Persson
2020-11-30 18:17:17
Oslagbar till fjällturen
Riktigt bra receptbok för torkade rätter att använda på t ex fjällvandring. Har förberett och lagat säkert 15 rätter ur boken och allt blir riktigt bra. Strukturerat upplägg och fina bilder. Rekommenderas!
Butikens svar:
Tack Elin! /Eric (som skrvit boken)
Elin Ludvigsson
2020-11-30 18:10:49

Lämna ditt omdöme

295 KR

Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du ha varm mat i din hand inom tio minuter. Du behöver inga skärbrädor, knivar och en mängd kastruller. Här tillagas maten i samma kastrull du kokade vattnet i eller direkt i en ziplockpåse. Du minimerar mängden disk och bränsleåtgången blir minsta möjliga.

Boken handlar om riktigt enkel snabb friluftsmat men utan att tumma på smak och konsistens. Det här är mat jag själv vill äta på mina turer! Boken går metodiskt igenom hur du hittar råvaror, förbereder, torkar och packar maten. Varje recept innehåller detaljerade beskrivningar hur du förbereder, packar och slutligen tillagar rätten
Boken förutsätter inte att du redan kan torka mat, du kommer att lära dig det grundläggande för hur man torkar rätter och råvaror. I boken Torka mat (Calazo förlag) hittar du mer fördjupad kunskap.

Den här boken vill också vara ett godare och billigare alternativ till den frystorkade maten. Förutom att vara billigare och godare än frystorkat är den egengjorda maten snällare mot magen. En del personer får problem med magen om de äter frystorkat flera dagar i sträck.

Denna bok innehåller en stor mängd recept som du kan följa rakt av – men mitt syfte med boken är lika mycket att visa på konceptet så att du själv börjar experimentera med egna råvaror och smaker. Om du följer de proportioner och metoder som finns i boken kommer du enkelt kunna skapa massor av egna rätter till dina turer.

Fördelar med mat som tillagas med hett vatten:
+ Mycket billigare än frystorkat, dessutom godare och med bättre konsistens
+ Du spar vikt då du endast behöver ett minimalt kök
+ Minskad bränsleförbrukning genom kort koktid
+ Perfekt vid dåligt väder och vinterturer
+ Snabb friluftsmat till överhungriga barn
+ Kan tillagas vid eldningsförbud med termosvatten

 

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012), Fjällmat (2014) samt Eldmat (2017) alla på Calazo förlag.

Produkter från samma kategori

 • CALAZO
  I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika s...
  295 KR
 • CALAZO
  Paket av böckerna Eldmat, Snabblagat på turen, Fjällmat och Torka mat
  1095 KR
 • CALAZO
  Paket av böckerna Torka mat, Fjällmat och Eldmat
  835 KR
 • CALAZO
  Paket av böckerna Eldmat och Snabblagat på turen
  565 KR