Hem » Litteratur » Snabblagat på turen

Snabblagat på turen

↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓

* * * KUNDRECENSIONER * * * (12)
Revolutionerande mat på hög höjd!
Otroligt enkelt att torka och komponera ihop god mat för vandringar med hjälp av denna bok. Massa recept i stor variation så att det pasar alla smaker, tydliga och enkla instruktioner gör att allt blir väldigt smidigt, både att fixa hemma och tillaga på plats! Stark rekomendation!
Alva
2020-12-16 22:59:55
Grym inspiration
Köpte denna inför kommande fjällvandringar och små expeditioner. Lättläst och ger fina tips på hur man torkar egen mat och komponerar ihop egna måltider till friluftsäventyret. Ej hunnit testa alla recept ännu men hittat ett par favoriter redan. Stort plus att det finns tips på vegetariska alternativ på många recept.
Kristoffer
2020-12-01 19:01:45
Äntligen
Med trettio års erfarenhet av att torka mat till fjällen har jag äntligen lärt mig hur man får varm mat genom att bara tillsätta varmt vatten och sedan vänta tio minuter. Precis som köpes men mycket godare. Allt blir så mycket enklare.
Ramona Krafftr
2020-12-01 15:06:31
Inspirerande
Jag har använt några olika recept & torkningstips till mina motorcykeläventyr med mycket gott resultat!
Många olika recept som inspirerar, mycket bra!
Erik
2020-12-01 06:30:40
Bra även för nybörjare
Bra bok med lätta tips. Ett av recepten jag provat blev dock lite väl salt, om det inte var jag som mätte fel. Ibland är den rolig att bara bläddra i och drömma om framtida vandringar. Hade aldrig torkat mat själv innan, använder en vanlig varmluftsugn och det går alldeles utmärkt!
Emma
2020-11-30 22:12:23
Totalt 12 poster
Sida 1 av 3
1 2 3
295 KR

Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du ha varm mat i din hand inom tio minuter. Du behöver inga skärbrädor, knivar och en mängd kastruller. Här tillagas maten i samma kastrull du kokade vattnet i eller direkt i en ziplockpåse. Du minimerar mängden disk och bränsleåtgången blir minsta möjliga.

Boken handlar om riktigt enkel snabb friluftsmat men utan att tumma på smak och konsistens. Det här är mat jag själv vill äta på mina turer! Boken går metodiskt igenom hur du hittar råvaror, förbereder, torkar och packar maten. Varje recept innehåller detaljerade beskrivningar hur du förbereder, packar och slutligen tillagar rätten
Boken förutsätter inte att du redan kan torka mat, du kommer att lära dig det grundläggande för hur man torkar rätter och råvaror. I boken Torka mat (Calazo förlag) hittar du mer fördjupad kunskap.

Den här boken vill också vara ett godare och billigare alternativ till den frystorkade maten. Förutom att vara billigare och godare än frystorkat är den egengjorda maten snällare mot magen. En del personer får problem med magen om de äter frystorkat flera dagar i sträck.

Denna bok innehåller en stor mängd recept som du kan följa rakt av – men mitt syfte med boken är lika mycket att visa på konceptet så att du själv börjar experimentera med egna råvaror och smaker. Om du följer de proportioner och metoder som finns i boken kommer du enkelt kunna skapa massor av egna rätter till dina turer.

Fördelar med mat som tillagas med hett vatten:
+ Mycket billigare än frystorkat, dessutom godare och med bättre konsistens
+ Du spar vikt då du endast behöver ett minimalt kök
+ Minskad bränsleförbrukning genom kort koktid
+ Perfekt vid dåligt väder och vinterturer
+ Snabb friluftsmat till överhungriga barn
+ Kan tillagas vid eldningsförbud med termosvatten

 

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012), Fjällmat (2014) samt Eldmat (2017) alla på Calazo förlag.

Skriv recension

Produkter från samma kategori
  • 295 KR
  • 835 KR
  • 565 KR