↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓
Nu köps inga färdigrätter längre. Hemtorkat är godast!
Boken kräver lite förkunskaper men den mesta kompletteringsinfon går att leta fram på nätet som man behöver för att få en fullständig bild. Jag torkade och blandade för första gången och fixade det.
Den enda "kritiken" gällande recepten är att kryddningen var lite väl tam, men annars goda recept och lättlagat!
Lättläst bok som skapar motivation till att skapa egna torrmåltider till Fjällturen!
Kul att du gillar boken! Brukar rekommendera att ta med lite salt, chili och någon annan favoritkrydda för att kunna piffa till rätter som kanske blev lite tama. /Eric
Det jag vill nämna extra är att jag verkligen uppskattar att den är så opretentiös. Allt behöver inte göras från grunden, det kan vara jättebra att blanda i halvfabrikat för att göra det lite enklare för sig själv.
Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du ha varm mat i din hand inom tio minuter. Du behöver inga skärbrädor, knivar och en mängd kastruller. Här tillagas maten i samma kastrull du kokade vattnet i eller direkt i en ziplockpåse. Du minimerar mängden disk och bränsleåtgången blir minsta möjliga.
Boken handlar om riktigt enkel snabb friluftsmat men utan att tumma på smak och konsistens. Det här är mat jag själv vill äta på mina turer! Boken går metodiskt igenom hur du hittar råvaror, förbereder, torkar och packar maten. Varje recept innehåller detaljerade beskrivningar hur du förbereder, packar och slutligen tillagar rätten
Boken förutsätter inte att du redan kan torka mat, du kommer att lära dig det grundläggande för hur man torkar rätter och råvaror. I boken Torka mat (Calazo förlag) hittar du mer fördjupad kunskap.
Den här boken vill också vara ett godare och billigare alternativ till den frystorkade maten. Förutom att vara billigare och godare än frystorkat är den egengjorda maten snällare mot magen. En del personer får problem med magen om de äter frystorkat flera dagar i sträck.
Denna bok innehåller en stor mängd recept som du kan följa rakt av – men mitt syfte med boken är lika mycket att visa på konceptet så att du själv börjar experimentera med egna råvaror och smaker. Om du följer de proportioner och metoder som finns i boken kommer du enkelt kunna skapa massor av egna rätter till dina turer.
Fördelar med mat som tillagas med hett vatten:
+ Mycket billigare än frystorkat, dessutom godare och med bättre konsistens
+ Du spar vikt då du endast behöver ett minimalt kök
+ Minskad bränsleförbrukning genom kort koktid
+ Perfekt vid dåligt väder och vinterturer
+ Snabb friluftsmat till överhungriga barn
+ Kan tillagas vid eldningsförbud med termosvatten
Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012), Fjällmat (2014) samt Eldmat (2017) alla på Calazo förlag.
-
CALAZO295 KR
-
1095 KR
-
CALAZO835 KR
-
CALAZO565 KR