Hem » Litteratur » Snabblagat på turen

Snabblagat på turen

↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓

* * * KUNDRECENSIONER * * * (12)
Min bibel inför Keb
I slutet av sommaren 2020 tackade jag ja till att hänga med på vandring upp till Kebnekaise i början av september. Jag hade då aldrig vandrat i fjällen och fick mer eller mindre en chock när jag hörde om att folk torkade sin egen mat till vandringar. Jag tänkte mig att man köpte färdigtorkat. Men - jag skaffade mig en tork och 2 böcker av Eric Tornblad och blev helt besatt!! Jag gjorde inget annat under 4 veckor. Jag torkade allt mellan himmel och jord, skapade måltider, planerade, vakumpackade. "Snabblagat på tur" blev en av mina två biblar. Rekommenderar ALLA att läsa dessa böcker (Snabblagat på tur och Torka mat)
Anette Persson
2020-11-30 18:17:17
Oslagbar till fjällturen
Riktigt bra receptbok för torkade rätter att använda på t ex fjällvandring. Har förberett och lagat säkert 15 rätter ur boken och allt blir riktigt bra. Strukturerat upplägg och fina bilder. Rekommenderas!
Butikens svar:
Tack Elin! /Eric (som skrvit boken)
Elin Ludvigsson
2020-11-30 18:10:49
Totalt 12 poster
Sida 3 av 3
1 2 3
295 KR

Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du ha varm mat i din hand inom tio minuter. Du behöver inga skärbrädor, knivar och en mängd kastruller. Här tillagas maten i samma kastrull du kokade vattnet i eller direkt i en ziplockpåse. Du minimerar mängden disk och bränsleåtgången blir minsta möjliga.

Boken handlar om riktigt enkel snabb friluftsmat men utan att tumma på smak och konsistens. Det här är mat jag själv vill äta på mina turer! Boken går metodiskt igenom hur du hittar råvaror, förbereder, torkar och packar maten. Varje recept innehåller detaljerade beskrivningar hur du förbereder, packar och slutligen tillagar rätten
Boken förutsätter inte att du redan kan torka mat, du kommer att lära dig det grundläggande för hur man torkar rätter och råvaror. I boken Torka mat (Calazo förlag) hittar du mer fördjupad kunskap.

Den här boken vill också vara ett godare och billigare alternativ till den frystorkade maten. Förutom att vara billigare och godare än frystorkat är den egengjorda maten snällare mot magen. En del personer får problem med magen om de äter frystorkat flera dagar i sträck.

Denna bok innehåller en stor mängd recept som du kan följa rakt av – men mitt syfte med boken är lika mycket att visa på konceptet så att du själv börjar experimentera med egna råvaror och smaker. Om du följer de proportioner och metoder som finns i boken kommer du enkelt kunna skapa massor av egna rätter till dina turer.

Fördelar med mat som tillagas med hett vatten:
+ Mycket billigare än frystorkat, dessutom godare och med bättre konsistens
+ Du spar vikt då du endast behöver ett minimalt kök
+ Minskad bränsleförbrukning genom kort koktid
+ Perfekt vid dåligt väder och vinterturer
+ Snabb friluftsmat till överhungriga barn
+ Kan tillagas vid eldningsförbud med termosvatten

 

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012), Fjällmat (2014) samt Eldmat (2017) alla på Calazo förlag.

Skriv recension

Produkter från samma kategori
  • 295 KR
  • 835 KR
  • 565 KR