Varukorg

TORKA BANAN – Guide

TORKA BANAN - Guide

Torkad banan är supergott som snacks eller i müslin. Använd bananer utan brunt skal för att de ska hålla ihop bättre.

Doppa i citronsyravatten eller citronvatten om du inte vill att de ska bli bruna.

Du kan strö kakao eller kanel på bananskivorna innan du torkar dem – jättegott!

TORKA BANAN I MATTORK

  • Skiva max 0,5 cm tjocka skivor, enklast med kniv
  • Lägg på torknäten, om de fastnar kan du pensla med lite matolja. Du kan även torka dem på torkduk.
  • Torktid för banan i mattork är ca 8 timmar.
  • Torka i 50 grader

TORKA BANAN I UGN/VARMLUFTSUGN

  • Skiva max 0,5 cm tjocka skivor, enklast med kniv
  • Lägg på bakplåtpapper
  • Torka i 50 grader
  • Torktid för banan i ugn är ca 12 timmar

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK – GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?

Lämna den första kommentaren