Torkad banan är supergott som snacks eller i müslin. Använd bananer utan brunt skal för att de ska hålla ihop bättre.
Doppa i citronsyravatten eller citronvatten om du inte vill att de ska bli bruna.
Du kan strö kakao eller kanel på bananskivorna innan du torkar dem – jättegott!

TORKA BANAN I MATTORK
- Skiva max 0,5 cm tjocka skivor, enklast med kniv
- Lägg på torknäten, om de fastnar kan du pensla med lite matolja. Du kan även torka dem på torkduk.
- Torktid för banan i mattork är ca 8 timmar.
- Torka i 50 grader
TORKA BANAN I UGN/VARMLUFTSUGN
- Skiva max 0,5 cm tjocka skivor, enklast med kniv
- Lägg på bakplåtpapper
- Torka i 50 grader
- Torktid för banan i ugn är ca 12 timmar
LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK – GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?
