VARFÖR KÖPA EN MATTORK AV HÖG KVALITET?

Om du är på väg att köpa en mattork har du säkert tittat på många olika modeller, du har kanske läst om Hur du väljer en mattork här på sajten. En mattork är en pryl du kommer att ha glädje av under många år framöver – just därför är det så mycket roligare om du skaffar en kvalitetsugn. Jag lovar, det är skillnad mot de billiga ugnar du hittar på exempelvis JULA eller Clas Ohlson.

 

 

Tystare

Alla de mattorkar jag testat som kostat från 200 till 1000 kronor har en högre ljudnivå än de som jag säljer på torkamat.se. Inte helt oviktigt om du vill torka mat över natten eller om du ska vistas i samma rum som mattorken.

 

 

Rymmer mer

Ytan är utnyttjad maximalt, se exempelvis Stöckli Dörrex med sina höga kanter där du får plats med väldigt mycket svamp.

 

BPA- och giftfria

BPA (Bisphenol-A) är ett hormonstörane ämne. Kvalitetsugnar är BPA-fria, det vill säga giftfria. Läs om BPA (Wikipedia)

 

 

Torkar jämnare

Torkugnarna du hittar på torkamat.se torkar jämnt över hela torkramen. Mycket jämnare än ugnar du hittar för ett par hundralappar.

 

 

Uttänkta detaljer

En kvalitetsugn har uttänkta och beprövade detaljer som gör att den är enkel att hantera. Som jämförelse är hålen på torkramarna nästan alltid för stora på en billig ugn.

 

Tillbehör, garanti & reservdelar

Om du vill ha extra ramar eller tillbehör finns det sällan eller andra på billiga torkugnar. Om du mot förmodan skulle ha otur att din kvalitetsugn på något sätt slutar fungera som den ska är garantiärenden smidigare och det finns reservdelar.

Håller längre

Allt från kvalité på plasten och motorn till hur ugnen är konstruerad gör att den kommer att hålla längre. Bra för miljön och bra för dig som kan ha ugnen i många många år. 

Högre andrahandsvärde

En inte helt oviktig faktor är andrahandsvärdet. Det kan finnas flera skäl till att du vill sälja din ugn. Kanske vill du skaffa en större, mindre eller mer avancerad ugn. Torkugnarna på torkamat.se har ett högt andrahandsvärde – vilket gör att du kan använda en ugn under ett år eller två och ändå inte förlora mer än vad en billig ugn kostar.

 

 

Mer miljövänliga

Ugnar av högre kvalitet torkar maten effektivare (snabbare) och förbrukar mindre mängd el. Ugnarna kan även användas under väldigt lång tid och kan byta ägare flera gånger under apparatens livstid. Som nämnt ovan finns det reservdelar vilket gör att en del som tappas bort går att ersätta. Miljösmart!

 

/Eric Tornblad
författare till boken Torka mat

 

HÄR HITTAR DU KATEGORIER AV TORKUGNAR