All mat behöver inte blötas upp, men ska den tillagas bör den blötläggas. Här är några snabba tips om blötläggning av mat!
- Försök att få så kort blötläggningstid som möjligt - det minskar risken för bakteriebildning
- Blöt helst upp i varmt vatten - det förkortar blötläggningstiden
- Blöt inte upp i för mycket vatten, hellre för lite - annars kommer en massa goda smaker att behöva kastas med blötläggningsvattnet (om du inte gör en gryta, då kan du använda blötläggningsvattnet
- Blöt inte upp med fett - då tar blötläggningen längre tid (t ex olja i friluftsmat)
TRE TIPS FÖR ATT FÖRKORTA BLÖTLÄGGNINGSTIDEN
- Förväll maten innan torkning (men all mat kan eller ska inte förvällas)
- Torka mindre och tunnare bitar
- Blötlägg i varmt eller hett vatten
LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?
-
6995 KR
-
2495 KR
-
1795 KR