Torkamat.se

All mat behöver inte blötas upp, men ska den tillagas bör den blötläggas. Här är några snabba tips om blötläggning av mat!

  • Försök att få så kort blötläggningstid som möjligt - det minskar risken för bakteriebildning
  • Blöt helst upp i varmt vatten - det förkortar blötläggningstiden
  • Blöt inte upp i för mycket vatten, hellre för lite - annars kommer en massa goda smaker att behöva kastas med blötläggningsvattnet (om du inte gör en gryta, då kan du använda blötläggningsvattnet
  • Blöt inte upp med fett - då tar blötläggningen längre tid (t ex olja i friluftsmat)

 

TRE TIPS FÖR ATT FÖRKORTA BLÖTLÄGGNINGSTIDEN

  1. Förväll maten innan torkning (men all mat kan eller ska inte förvällas)
  2. Torka mindre och tunnare bitar
  3. Blötlägg i varmt eller hett vatten

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?